CORPORATION

New Hirakata Campus

Hirakata Campus

The construction of a new eco-friendly building on the Hirakata Campus was completed in January 2013 and it was officially opened in April 2013.
The new campus facilities are designed for adaptability in terms of student numbers and educational content, as well as for diversity and expandability in accommodating changes and progress in the university’s academic curriculums. The campus will work closely with the adjoining University Hospital while also carefully making necessary and representative changes to it academic programs.

1. Campus Complex and Landscape

The 25,000 square meter Hirakata Campus has a total floor space of 42,000 square meters, which includes a 1,000 square meter reserve space that was designed for future expansion. The building complex consists of three buildings, a three-story South Wing (with a partial fourth floor), an eight-story North Wing and a 13-story Central Wing shaped like the letter “U” with a large central courtyard. An overhead walkway stretching northeast across the courtyard faces the Yodogawa River and connects the low-rise building and the mid-rise building to enable easier access by faculty and students. There is also a third-floor walkway that connects the campus to University Hospital.
The tall obelisk above the front entrance serves as the school symbol. The square-shaped central courtyard is 51 meters on each side and planted with grass. As each face of the campus’s three wings face onto the courtyard and the courtyard is connected to an outside corridor, the courtyard is an open space that can be enjoyed by everyone on campus. The courtyard is connected to a green space, tennis courts and an outdoor multipurpose space available for booking.
The stairs in the third-floor student cafeteria located in the South Wing provide access a separate cafeteria as well as a garden with views of the Yodogawa River that is used as a place of recreation. There is also another garden space beside the library on the third floor of the North Wing. Solar panels have been installed on the rooftop of the North Wing in the interests of the environment and to supply electricity for outdoor lighting.

2. Educational Environment

The expansive first-floor main entrance features a two-story vaulted ceiling. All administrative offices are concentrated to the left of the entrance in a single area that allows students to take care of administrative matters in one place. To the right of the entrance are the student lounge and a free space surrounded by a glass wall. To the back of the entrance hall on the left-hand side is a wide staircase leading to the second-floor education zone. The first floor provides access to Katano Hall, an auditorium/gymnasium with retractable seating that holds up to 300 people, as well as to dedicated test rooms that can be set up for computer-based tests (CBT) and used as first-year student classrooms. In addition, the second floor is used for sophomoreyear, junior-year and senior-year lectures and practicum rooms as well as for general classes, laboratories and seminars.
The first and second floors (and part of the third floor) are for undergraduate lectures and practical training and have been designed with consideration to movement among classrooms.
A skyway on the third floor connects to KMU University Hospital. This floor has a student cafeteria (280 seats), a medical simulation center, the school library and seminar rooms. Instead of assigning space for increasing numbers of paper books and archives, the library has been designed with an emphasis on self-directed learning in a quiet environment through the advantages of developments in information technology. On the fourth floor, there are 24 small self-study rooms that can be used by groups of a few people and various conference rooms.

3. Research Environment

In order to maintain close contact with first-year students, general classes have been located on the second floor close to the Student Zone. Rooms for clinical medicine are located on the fifth through seventh floors. Laboratories for clinical medicine are on the eighth and ninth floors, as well as a clinical comprehensive research facility to promote collaborative research. Rooms and laboratories for basic social medicine are on the tenth through twelfth floors of the high-rise building. The Central Research Center of the Shared Research Division is located on the fifth and sixth floors of the North Wing.

Scroll Back to Top